Wespen bestuiven bloemen en verdelgen de zwakke insecten. Het zijn dus zeer nuttige insecten. Daar bent u het vast mee eens. Alleen vindt u het waarschijnlijk een beter idee dat ze niet op uw standplaats bezig zijn met nuttig te wezen. De dames wesp is degene waar je voor moet uitkijken, deze kan venijnig van zich afbijten en stopt niet met steken tot ze het welletjes vind. In een groot nest kunnen wel 4000 wespen huizen. 

De meest verstandige oplossing is om iemand in te schakelen om het nest te laten verwijderen. 

 

Maar mocht u het zelf willen proberen ( wat niet aan te raden is) dan zijn er wat adviezen om u daar bij te helpen. 

De kleding is zeer belangrijk: Probeer een imker pak te huren dan bent u meteen goed voorzien. U kunt ook zelf een outfit samen stellen wat er op lijkt. Een lange broek, zo dik mogelijk (desnoods twee over elkaar), lieslaarzen, trui en winterjas en op je hoofd een integrale helm. Daar overheen dun gaas, welke je goed afsluit rond de nek. Dikke handschoenen, af te sluiten met postbode elastieken of wanneer je nog zekerder van de zaak wilt zijn, dichtplakken met Duck tape. Zo, na 3 uur stoeien met de kleding, had een professionele verdelger het nest al 5 keer weggehaald. Maar dat mag de pret niet drukken want nu is het tijd voor het echt werk. 

De beste tijd om een nest te verwijderen is s’ morgens vroeg of tijdens de schemer. U doet een grote vuilniszak over het nest heen en knipt de vastzittende gedeeltes los met een schaar. Niet aan de bol gaan trekken want dan kan deze scheuren. Vervolgens doe je het wespennest in een plastic bak met hele kleine gaatjes en zet hem onder water in de vijver. Je kunt hem ook in de vriezer zetten. Optie 2 is met een Co2 brandblusser het nest bestrijden. De wespen zullen dan bevriezen. Let wel op dat niemand u ziet want al met al ziet u er toch wel een beetje raar uit. 

Bij interesse in een paar flinke wespensteken of een ritje naar het ziekenhuis kunt u het bovenstaande uit proberen maar een wijs persoon komt gewoon naar de receptie. 

Wij zorgen er dan voor dat het wespen nest wordt verwijderd. De kosten bedragen € 40,00