Caravanpark Recrenova B.V. in Sterksel ligt in een gebied dat een eldorado is voor wandelaars.

Diverse wandeltochtroutes zijn te verkrijgen in onze receptie:
Een greep uit deze aanbiedingen:

wandelroutesWandelen in de Kempen.
– Potstalroute.
– Van Goghroute.

Wandelen in de Kempen en Peel.

– Hasselsvennenroute.
– Cranendonckroute.
– Heeze – Leenderoute.
– Bulder Aaroute.

Wandelen in de Peel.
– Vennenroute.
– Bikkelsroute.

Wandelen in de Kempen.

Potstalroute.
wandelroutes8,5- of 18 kilometer in de omgeving van Gerwen en Nuenen. Veel boerderijen in de Kempen hadden vroeger een potstal. De heide in de omgeving leverde de plaggen voor de potstal. Heeft u interesse in het boerenleven van die tijd dan is de “potstalroute” beslist iets voor u.

Van Goghroute.

5 kilometer in het centrum van Nuenen. Vincent van Gogh woonde en werkte in Nuenen van December 1883 tot en met November 1885. In April 1885 schreef Vincent zijn brief nummer 400. “Als ik zeg dat ik een boerenschilder ben, dat is werkelijk zoo, en zal u wel meer blijken in ’t vervolg, ik voel mij thuis daar. Door op alle uren van den dag voortdurend het boerenleven te zien, ben ik er zoo ingeraakt dat werkelijk ik aan niets anders haast ooit denk…….”

Wandelen in de Kempen en Peel.

Hasselsvennenroute.
wandelroutes8- of 15- of 20 kilometer in de omgeving van Valkenswaard en Borkel & Schaft. De “Hasselsvennen” wandeling laat diverse aspecten van de Brabantse natuur zien. De meeste vennen zijn ontstaan door verstuivingen. Het riviertje de Dommel wordt gevoed door 67 aanvoerkanaaltjes. Er is een totaal verval van 25 meter ideaal voor watersporters, in het bijzonder kanoërs.

Cranendonckroute.
11- of 18- of 25 kilometer in de omgeving van Soerendonk, Gastel, Budel en Maarheeze. De baronie Cranendonck is een natuurgebied van 500 hectare groot. In beheer van staatsbosbeheer. Sinds 1972 grazen hier IJslandse pony’s. Vanaf het midden van de 16e eeuw tot aan de Franse tijd behoorde de Baronie toe aan de Oranjes.

Heeze – Leenderoute.
18- of 25 kilometer in de omgeving van Heeze, Leende en Leenderstrijp. in het gebied “De Groote Heide” werd vuursteen gevonden. Er wordt vanaf een diepte van 200 tot 300 meter ongeveer 15 miljoen kuub drinkwater per jaar opgepompt. Het Leenderbos is ongeveer 2300 hectare groot en voor een groot deel beplant met naaldhout soorten, zoals de Grove Den en Douglas.

Bulder Aaroute.
wandelroutes16 kilometer in de omgeving van Leende en Sterksel. Bezoek aan de dorpen: Leende, (de sgônste plats) Heeze, (de parel van Brabant) Sterksel, (de Heerlijkheid). In Sterksel is het natuurgebied “de Pan” ongeveer 300 hectare groot en bestaat uit loofbossen en heidevelden. Als u de Sterkselse Aa oversteekt via de Biesputten staat bij de spoorweg overgang een spoorwachters huisje uit 1913. Het maakte vroeger deel uit van het station Sterksel. Om de paar jaar stopt hier nog een trein. Uit deze trein stapt dan Sinterklaas met z’n Pieten.

Wandelen in de Peel.

Vennenroute.
8- of 13- of 17 kilometer in de omgeving van Someren en Lierop. Via de Vennenroute komt u langs de vennen de Peelrijt – Keelven – Bontven – Starven – het Beuven. In prachtige natuurgebieden kunt u heerlijk wandelen.

Bikkelsroute.
13- 16- of 19 kilometer in de omgeving van Deuren, Vlierden en Liessel. Het natuurgebied De Bikkels, een verstoven gebied waar u nog zandduinen vindt. In dit bosgebied liggen de graven van de bekende dokter en schilder Hendrik Wiegersma en zijn vrouw Nel Wiegersna – Daniëls. In Deurne is in hun voormalig woonhuis een museum gevestigd met een uitgebreide collectie volkskunst.