Caravanpark Recrenova B.V. in Sterksel ligt in een gebied dat een eldorado is voor fietsers.

Diverse fietstochtroutes zijn te verkrijgen in onze receptie:
Een greep uit deze aanbiedingen:

fietsroutesFietsen in de Kempen.
– Fietsroutenetwerk de Kempen.
– Strijper AA route.
– Halfmijlroute.
– Watermolens en fietswielen route.
– Dubbele grenspaalroute.
– Maai en Malpieroute.
– Heilige Eik en Kerkenroute.
– Op zoek naar kabouters.
– Dommeldalroute.
– Gijzenrooiroute.
– Loon en Landschutroute.
– Grensparkroute.
– Grafheuvelroute.
– Peppelroute.

fietsroutesTerreinfietsen in de Kempen.
– Cranendonckroute.
– Pan – Hugtenroute.

Fietsen in de Peel.
– Fietsroutenetwerk de Peel.
– Hoevenroute.
– Strabrechtse heideroute.
– AAroute.
– 3 x Groen Eindhoven.
– Boomen, Beuven en Beiaardroute.
– Met de Beekmannen op stap.
– Kastelenroute.

Terreinfietsen in de Peel.
Somerense Heideroute.

Fietsen in de Kempen.

Fietsroutenetwerk de Kempen.
De Kempen, een streek in het zuidoosten van Brabant die zich uitstrekt vanaf Eindhoven tot over de Belgische grens. De Brabantse Kempen is de streek van de Acht Zaligheden en de Contente Mens. De Kempische natuur wordt gevormd door uitgestrekte bospartijen, open ruimte, paarskleurige heidevlakten, vennen en goudgele landduinen. Dwars door dit prachtige gebied kabbelen riviertjes, zoals de Dommel en de Beerze. Pitoreske dorpjes, monumenten en bezienswaardigheden. Grafheuvels en grenspalen. Eindhoven een moderne stad met een warm Brabants hart.

Strijper AA route.
De route dankt zijn naam aan het beekje de Strijper Aa bij Leende. U fietst over landwegen en vrijliggende fietspaden door het dal van de Strijper Aa en door uitgestrekte heide- en bosgebied. U komt in Cranenconck, Budel, Gastel en vlak langs de Belgische grens. In de Gastelse Heide grazen IJslandse pony’s en u gaat verder naar Soerendonk, het natuurgebied Het Goor, door de baronie Cranendonck, Leenderstrijp.

Halfmijlroute.
Deze route dankt haar naam aan het gehucht Halfmijl en het gebied Halve Mijl, tussen Vessem en Oerle. De route voert u door een zeer gevarieerd landschap, door diverse dorpen en langs een aantal grafheuvels.U komt in Knegsel, een van de Acht Zaligheden. Dit zijn acht dorpen waarvan de naam eindigd op –sel. U fiets langs het E3-strand naar Duizel, Hoogeloon, Vessem, Oerle.

Watermolens en fietswielen route.
34,5 kilometer, rondom Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Geldrop. De Hooydonkse Watermolen kan bezichtigd worden. Windmolen “De Roosdonck” was een geliefkoosd onderwerp voor Vincent van Gogh en is diverse malen door hem geschilderd. Tevens is een bezoek aan zijn geboortehuis in Nuenen bij de Lindeboom de moeite waard.

Dubbele grenspaalroute.
30,5 kilometer, rondom Budel, Soerendonk en Leenderstrijp. Onderweg passeert u de “Immenhof” met bijenstal, bezoekersruimte en wilde tuinen. Een bezoek zeker waard.

Maai en Malpieroute.
15- 24- of 43,5 kilometer. Rondom Valkenswaard, Borkel & Schaft, Achel (B), Bergeijk en Westerhoven. Dwars door het natuurgebied “Malpie” naar Borkel & Schaft met zijn witte Bergkoren molen “Sint Antonius Abt” u vervolgt uw route naar België en passeert de Achelse kluis, de grens tussen Nederland en België loopt dwars door de eetzaal van het klooster.

Heilige Eik en Kerkenroute.
18,5- 29,5- of 41,5 kilometer rondom Oirschot, Spoordonk en “de Beerzen”. In Oirschot op het marktplein staat het “Boterkerkje” in 1664 is men het kerkje gaan gebruiken als boterwaag vandaar de naam “Boterkerkje”. De 3 meter hoge grote stoel is in 1958 geplaatst ter gelegenheid van de bedrijven beurs. De kapel van de Heilige Eik is gebouwd ter ere van Maria. In 1406 is het Mariabeeldje uit “De Eijk: diverse malen meegenomen, maar keerde steeds weer terug in “De Eijk”. Het Mariabeeldje is tot op de dag van vandaag nog steeds te bezichtigen.

Op zoek naar kabouters.
41- of 22 kilometer in de omgeving van Eersel, Hoogeloon, Steensel, Westerhove en Bergeijk. In het braambos waar vroeger de duivelsberg lag waren drie grafheuvels waarin volgens de overlevering kabouters hebben gewoond.

Dommeldalroute.
23 kilometer in de omgeving van Eindhoven, Son en Breugel, Gerwen en Nuenen. Deze route gaat door het dal van de dommel. In Nuenen woonde en werkte Vincent van Gogh. Hij schilderde hier onder andere het wereldberoemde doek “De aardappeleters”.

Gijzenrooiroute.
16 kilometer in de omgeving van Eindhoven, Aalst en Geldrop. Het gebied Gijzenrooi ligt tussen Eindhoven en Geldrop. Even voor de snelweg ligt het drukbezochte café “De hut van Mie Pils” (Peels) Mie Peels leefde van 1856-1928. Het café is in de wijde omgeving bekend.

Loon en Landschutroute.
22 kilometer in de omgeving van Waalre, Veldhoven en Eindhoven. Op deze route komt u langs het Meeuwven, een ven dat gevoed wordt door regenwater en in de droge zomers dus ook bijna droog staat. Langgevel boerderijen uit de 18e eeuw staan op de driehoekige “plaetse”, waar vroeger een verzamelplaats was voor het vee in het gehucht Loon. In Waalre aan de Oude Torenstraat staat een kerkje gesticht door de Heilige Willibrord in 940.

Grensparkroute.
47 kilometer in de omgeving van Weebosch, Luijksgestel en Postel. Een heerlijk rustpunt is de Postelse Abdij, welke in 1140 is gesticht. Er is een Romaanse kerk, een Beiaard toren, een hoeve, een kaasmakerij. Brood en kaas is te koop in de winkel van de abdij.

Grafheuvelroute.
37 kilometer in de omgeving van Hoogeloon, Casteren, Netersel, Westelbeers, Middelbeers en Vessem. Langs deze route vinden we diverse grafheuvels. In Netersel vinden we het café ” De Bokkenrijder” vernoemd naar de Bokkenrijders, een roversbende die in de 18e eeuw deze buurt onveilig maakte.

Peppelroute.
42 kilometer in de omgeving van Best, Sint Oedenrode, Son & Breugel en Oirschot. Peppel is het dialect voor Populier. Populierenhout is ideaal voor de klompen industrie. In Sint Oedenrode en Best zijn nog klompenfabrieken, welke nog klompen draaien voor de verkoop als souvenir. In Best is een klompen museum, een dierenpark en een pannenkoekhuis. In Rooi (Sint Oedenrode) zijn twee kastelen “Henkenshage” en “Dommelrode” en een museum van de Brabantse “Poffers” dat zijn boerinnenmutsen.

Terreinfietsen in de Kempen.

Cranendonckroute.
28 kilometer in de omgeving van Soerendonk en Budel. De gemeente Cranendonck, Staatsbosbeheer en Stichting “Het Limburgs Landschap” hebben een aantal prachtige gebieden opengesteld voor de sportieve terrein fietser.

Pan – Hugtenroute.
40 of 22 kilometer in de omgeving van Maarheeze en Soerendonk. Deze Route sluit aan op de Cranendonckroute en gaat door het Hoenderbos, de Pan en Hugten, de Vloeten, het Goor, Cranendonckbos, de Berg en Buulder- en Weerter Bergen.

Fietsen in de Peel.

Fietsroutenetwerk de Peel.
De Peel gelegen in het zuidoosten van Brabant, is een gebied rijk aan natuur. Veenplassen, heidvelden, zandruggen en bossen wisselen elkaar af in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Nationaal Park De Groote Peel. Kasteel Croy, Kasteel Gemert, Strabrechte heide en nog veel meer.

Hoevenroute.
De Hoevenroute cirkelt als het ware om de middelgrote plaats Someren heen en komt daar enkele malen zo nabij, dat het verleidelijk wordt om naar het gezellige centrum af te stevenen. De route ontleent zijn naam aan de vele hoeven die u passeert. Tevens kunt u het Museum in Asten bezoeken.

Strabrechtse heideroute.
Een van de fraaiste fietsroutes die de regio biedt. Langs een van de mooiste Nederlandse natuurgebieden, De Strabrechtse heide en gaat over in de Lieropse heide. Een zeer gevarieerd en royaal heidegebied met diverse vennen, waaronder het Beuven. Aanwezigheid van Kempische Heideschapen en nog veel meer fauna en flora.

AAroute.
Een route die deels loopt over de Astense Aa en u passeert beekjes die het bekijken waard zijn, de Oude Aa, de Vreewijkse Loop, de Beekloop, de Busselsche loop en de Diepe Loop. Bezienswaardigheden zijn, Beiaard- en Natuurmuseum Asten, het Astense kerkdorp, bedvaartsoord Ommel, de Liesselse Bossen, de Oostappense heide.

3 x Groen Eindhoven.
3 routes in een, route Noord, route Zuidoost en route Zuidwest. U hoeft niet altijd de stad uit om te midden van de natuur te kunnen fietsen. De stad dankt dit met name aan de groene lobben die het stedelijk gebied in komen, zoals Gennper parken, Gijzenrooi, het Dommeldal en de bossen bij Strijp.

Boomen, Beuven en Beiaardroute.
26 kilometer in de omgeving van Asten, Someren en Lierop. Het natuurreservaat Beuven is ongeveer 100 hectare groot er is een vogelobservatiehut voor de vele soorten watervogels. Op de Strabrechtse Heide grazen 350 schapen bij het Grafven van begin mei tot half september.

Met de Beekmannen op stap.
17-, 19- of 43,5 kilometer in de omgeving van Deurne, Grietsven en Helenaveen. Beekman en Beekman zijn bekend van het gelijknamige boek van Toon Kortooms waarin hij het avontuurlijke leven van de gebroeders Beekman vertelt. Met deze route gaat u even terug in de tijd en “met de Beekmannen op stap”.

Kastelenroute.
29,5-, 36,5 of 44 kilometer in de omgeving van Gemert, Bakel, Helmond, Aarle Rixtel en Beek en Donk. Bij Aarle Rixtel vindt u het Mooie kasteel Croy gesticht in 1468 door Rutger van Erp. Freule Constance was de laatste bezitster van dit kasteel. De legende vertelt dat de duivel boven dit gebied vloog met een zak kastelen op zijn rug . De zak scheurde en een groot aantal kastelen werden boven dit gebied uitgestrooid.

Terreinfietsen in de Peel.

Somerense Heideroute.
13 of 25 kilometer in de omgeving van Someren. Er is een blauwe route over de Somerse Heide van 13 of 25 kilometer en er is een rode route over de Lieropse heide van 11 of 25 kilometer.